zondag 9 augustus 2015

Habo/Jönkoping - Zweden

Zaterdagochtend zetten we koers naar Jönkoping. We stoppen bij het plaatsje Habo, waar we onze intrek nemen op camping? jaaja…. Habo. De camping wordt gerund door een stel uit Groningen en ligt direct aan het Vätternmeer, het op één na grootste meer van Zweden. Het is een gezellige kleinschalige camping en we hebben veel privacy en zon op onze standplaats. Hier willen we graag een extra dagje blijven. Na het stallen van de camper pakken we de fiets om de buurt te verkennen. We fietsen door het mooie dorpje Habo dat vol staat met prachtige villa’s o.a. met uitzicht over het enorme meer. Het is duidelijk een populaire plaats voor de rijkere Zweden. Naast het strand bij de camping is een middelgrote jachthaven waar de speedboten, zeil en motorjachten van de lokale bewoners ondergebracht zijn.  Er wordt volop rondgescheurd op jetski’s, er worden strandfeesten en BBQ's georganiseerd, terwijl de feestgangers om de beurt een rondje waterskiën tot de zon ondergaat. We nemen Chivas’s avonds mee voor een wandeling langs het strand om het allemaal eens van dichtbij te bekijken.





De volgende ochtend gaan we zelf ook een paar uurtjes bakken op het strand. Dat het koud is in Zweden is zomers absoluut een misvatting. Ik lees hier zelfs dat het door het landklimaat zelfs gemiddeld een paar graden warmer is dan in Nederland. Natuurlijk (Krommo, de bijnaam voor mijn zwemmaatje in Nederland) heb ik ook gezwommen in het Vatternmeer. Man, man ,man wat is dat water koud. Echt iets voor jou :-)



Start


Komt op gang

In volle vaart

En weg is ie....

Al met al hebben we een heerlijk weekeind in Habo. Morgen gaan we Zweden weer achter ons laten en rijden we door naar Denemarken. Waarschijnlijk slaan we ons volgende kamp op in de buurt van Kopenhagen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten