vrijdag 24 juli 2015

Alta - Noordkaap

Na 4200 kilometer, twee weken en één dag zijn we er, de Noordkaap!
Eerlijk gezegd gaat het ons vooral om de reis maar het mijlpalen zijn belangrijk. Met het bereiken van de Noordkaap zijn we gelukkig pas op de helft van onze trektocht door Scandinavië, maar een mijlpaal is het zeker. Champagne!


Natuurlijk wordt ook de Noordkaap commercieel flink uitgebuit. Voor ruim 60 euro mag je er 24 uur met de camper staan en is de toegang tot verschillende attracties waaronder een expositie over de geschiedenis van de Noordkaap, een licht en geluidsshow waarin de vier jaargetijden op de Noordkaap worden uitgebeeld en een 3D film over de natuur in de omgeving inbegrepen. De opbrengsten worden overigens wel gebruikt om de natuur op en in de omgeving van de kaap in stand te houden. En oh ja, ook onderweg kom je natuurlijk nog meer Elanden tegen.






Morgen rijden we weer terug naar Alta om vanaf daar af te zakken naar de noordelijk gelegen eilandengebieden Vesterälen en Lofoten. Je schijnt in de vissersdorpjes heerlijke vis te kunnen eten volgens onze Zweedse buurman een paar dagen terug. Bovendien kan je er blijkbaar op Walvissafari?