maandag 30 januari 2017

Samenwerken met Goboony

Sinds we terug zijn van ons eerste geweldige camper ervaring, zoals beschreven in dit reisverslag, trekken we er regelmatig op uit. Nieuwe plaatsen ontdekken in het buitenland, maar we gaan ook graag een weekeind naar een mooie plek in eigen land. Wij houden onze camper altijd vertrekklaar en kunnen weg waarheen en wanneer we willen.
Helaas hebben we ook verplichtingen en kunnen niet het gehele jaar op vakantie. Omdat een goed onderhouden camper toch een flinke kostenpost is en hij anders toch een groot deel van het jaar ongebruikt voor de deur staat leek particuliere verhuur ons het overwegen waard. Het was een hele stap om ons geliefde voertuig aan vreemde mensen mee te geven. Bovendien zijn we geen professioneel verhuurbedrijf en we willen toch enige zekerheid aan wie we de camper meegeven. Maar ook het afhandelen van een boeking, het incasseren van de huursom en dergelijke moest voor ons eenvoudig en zonder risicos zijn.

Uiteindelijk hebben we een aantal professionele verhuurbemiddelaars bekeken en kwamen medio maart 2016 bij Goboony terecht. Achteraf een uitstekende keus. Goboony staat bekend als zeer betrouwbaar en heeft een goede naam. Er wordt gebruik gemaakt van een efficiënt gebruiksvriendelijk on-line systeem waarop verhuurders zelf hun camper kunnen adverteren en de door Goboony beschikbaar gestelde boekingskalender kunnen beheren. Het is bij een bezoek aan de website van Goboony direct duidelijk wanneer de camper beschikbaar is, hoe e.e.a. eruitziet en wat de huurprijs is. Eventueel kan er direct on-line geboekt of om meer informatie gevraagd worden. De verhuurder bepaald zelf of ze hun camper beschikbaar stellen en om wederzijds vertrouwen tussen huurders en verhuurders te winnen worden huur en verhuur ervaringen on-line gedeeld. Bovendien worden huurder en verhuurders bij inschrijving al geverifieerd. Hierdoor hebben beide partijen vooraf al een goed inzicht in wat voor camper of aan wie hij verhuurt gaat worden. Het communicatiesysteem tussen huurder en verhuurder verloopt efficiënt via het Goboony platform. Na een definiteve boeking worden persoonlijke contactgegevens uitgewisseld, maar blijft communicatie via het platform ook gewoon mogelijk. Bovendien worden inkomende berichten direct doorgestuurd naar mijn e-mail adres zodat ik altijd en overal zo snel mogelijk kan reageren om een boeking de accorderen of vragen van geïnteresseerden te beantwoorden. Betaling aan de verhuurder vindt pas plaats nadat de huurder tevreden vertrokken is en benadrukt dat de goboony slogan 'sharing the freedom' vooral ook een kwestie van wederzijds vertrouwen is. Ook de borgsom wordt beheerd door Goboony en na behouden terugkeer snel teruggestort.

Er is zeer veel interesse in camper vakanties en wij hebben onze camper afgelopen jaar met Goboony al vijf keer met succes verhuurd. Ook dit jaar belooft het druk te worden, de eerste aanvragen zijn alweer binnen. De opbrengsten van de verhuur stellen ons in staat de camper goed te onderhouden en kleine schades snel te repareren. De huurders zijn nog altijd leuke en betrouwbare mensen gebleken. Het is voor iedere vakantieganger een geweldig moment wanneer ze vol vakantie enthousiasme hun glanzend camper voor het eerst zien klaarstaan en het is net zo leuk als ze vol enthousiaste en verhalen terugkomen.

Het is belangrijk dat potentiële huurders on-line al zo goed mogelijk geïnformeerd worden. Daarom hebben we veel aandacht besteed aan goede, eerlijke en overzichtelijke foto's van de camper, zowel binnen als buiten. En een uitgebreide beschrijving. Mocht dat nog niet genoeg zijn hebben we ook een eigen website en facebookpagina waar men nog meer foto's en informatie kan bekijken. Het is niet mogelijk om via onze sites direct te boeken dit verloopt uitsluitend via Goboony. Ook in de camper ligt een informatie map met instructies en andere belangrijke documenten.
Om ongemakken of voor de hand liggende misverstanden te voorkomen vragen wij de huurders vooraf waar ze heen gaan en of ze al camper of überhaupt kampeer ervaring hebben. Zo niet dan besteden we graag wat langer dan een uurtje aan een uitgebreid uitleg/instructie rondje. Zo nodig maken we samen een eerste proefrit.

Natuurlijk zijn wij verantwoordelijk voor een goed verzorgde camper. Naast vergelijking met de prijzen van collega verhuurders is onze huurprijs vastgesteld aan de hand van de conditie, uitrusting en verzekeringen van de camper. We zorgen er dan ook voor dat hij ieder voor en najaar en zo nodig tussendoor door de dealer wordt nagekeken, op tijd zijn onderhoudsbeurten krijgt en defecte of aan slijtage onderhevige onderdelen tijdig en vaak al preventief worden vervangen. Ook de verzekering is nadrukkelijk toegespitst op verhuur naast eigen gebruik, inclusief pechhulp en indien noodzakelijk vervangend vervoer. De camper wordt voor ieder vertrek uitgebreid schoongemaakt, gepoetst, de bandenspanning gecontroleerd en alle vloeistoffen worden nog eens nagekeken. Ook geven we reserve olie, lampjes, zekeringen en een kleine gereedschapset mee, mocht er onderweg toch iets vervangen moeten worden.
Verder vinden we het belangrijk dat de camper goed is uitgerust en volledig reis klaar staat. Daarom zorgen we o.a. voor een volle tank diesel, gevulde gastanks, gereinigde schoon water leidingen, schoon water en een volledige uitrusting van keukenbenodigdheden tot campeer meubilair en veel handige extra's. Uiteraard verwachten we van al onze huurders dat ze verantwoordelijk met onze camper omgaan en hem met een volle tank en binnen weer schoon inleveren. Het wassen en poetsen  besteden we uit aan een plaatselijk schoonmaakbedrijf.

Al met al zijn we zeer gelukkig met onze camper, goboony en de mogelijkheid om de vrijheid van een campervakantie naar ieders tevredenheid te kunnen delen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten