zaterdag 11 juli 2015

We vertrekken

We hebben tijd zat maar de eerste dagen willen de toch wat kilometers maken om in ieder geval zo snel mogelijk een eind op weg te zijn. Misschien ook om onbewust zo ver mogelijk van onze vertrouwde omgeving weg te zijn en nieuwe te ontdekken?
Vanmorgen 9 juli 2015 zijn we om 08:00 uur uit Nederland vertrokken. Tegen 17:00 uur kwamen we aan op ons overnachtingsadres  604 kilometer  verder “Wiking Camping Haithabu” in Maddeby Duitsland.



De tocht hierheen was net als de camping nogal saai maar verliep ondanks wat regenbuien, windstoten en een tweetal wegafsluitingen door werkzaamheden uitstekend. Hulde aan het Garmin Camper navigatiesysteem dat via de radiofrequentie de meest actuele verkeerssituatie oppikt en eventueel de route aanpast. We werden dan ook geheel zonder menselijke ingreep keurig om de afsluitingen heen geleid met een minimale aankomstvertraging van slechts 14 minuten. Niet te vroeg juichen maar het lijkt er vooralsnog op dat de aanschaf van dit systeem geen miskoop is geweest.

We zijn  nu nog maar 17 kilometer van de Deense (Jutland)  grens verwijderd die we volgens plan morgenochtend  passeren. Het originele idee was de veerboot van Puttgarden  naar Rodby te nemen. Om hierna via Oresundbrug de oversteek naar Zweden te maken. Nu we de Ferry informatie nog eens goed doornemen blijkt dat Chivas (onze Jack-Russel) gedurende de reis in het voertuig moet blijven. Dat is op zich geen probleem ware het niet dat Sandra en ik gedurende de reis zelf niet in het voertuig mogen blijven. Met andere woorden onze Russel zit daar minstens een uur alleen. Aangezien onze rakker zoiets nog nooit eerder heeft meegemaakt zien wij het beestje in gedachten volledig in paniek en jankend voor ons. We zullen er deze reis vroeg of laat aan moeten geloven , maar kunnen het nu nog niet over ons hart verkrijgen. Daarom besluiten we zo’n 200km om te rijden om via de Storenbeltbrug en de Oresundbrug Denemarken te doorkruisen. We hoeven dan geen veerboot te nemen om in Zweden aan te komen. Jaha, onze dierenliefde gaat letterlijk ver ;-) Zoals ik al schreef, veerboten zijn over een week of drie in Noorwegen onvermijdelijk. Daarom spreken we af Chivas in de tussentijd voorzichtig aan te leren alleen in de camper achter te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten