zondag 12 juli 2015

Omgeving Kaland verkennen

Zondag 12 juli 2015. Onze tweede dag op camping Rafshagsudden. We ontbijten lekker buiten. Sandra beloont mijn TV serie verrassing met een heerlijk uitsmijtertje  oude kaas en een dubbele espresso. Wat ben ik blij dat ik op het laatste moment besloot om toch het Nespresso apparaat mee te nemen. Ex espressobar eigenaars van Italiaanse afkomst zeven weken de wildernis in zonder een goede kop koffie! Dat is “not done”.
Na het ontbijt een heerlijke douche gebruikt bij de keurige sanitaire voorzieningen van deze camping. Terwijl Sandra aan het douchen is zet ik onze fietsen vast klaar om de omgeving te verkennen. We hebben ook wat boodschappen nodig dus zetten koers naar Lindsdal 8 km verderop. De getrainde fietser lacht zich waarschijnlijk een bult maar voor ons beginners is dat net een mooi stukkie en levert al behoorlijk wat zadelpijn op.




  
Al fietsend door het agrarische landschap valt het op hoe weids het uitzicht is. Verder is het opvallend dat je nu al bijna niemand ziet. Ook in Lindsdal is bijna geen hond te bekennen? Het is natuurlijk wel zondag, dat heeft er wellicht ook iets mee te maken? Gelukkig is de locale supermarkt wel open, dus de BBQ komt vanavond niet in gevaar.
Op de weg terug heeft Sandra een prachtige plek tussen de velden gespot om even een banaantje weg te werken en om Chivas eens flink te laten rennen. 
Op veel plaatsen langs de weg zijn muurtjes gestapeld van stukken steen, zoals je ze ook in het noorden van Engeland en Schotland tegenkomt. Vaak zijn grote delen van deze muurtjes honderden jaren oud. Eenmaal terug gaan we lekker aan de borrel en daarna en de BBQ.






Morgen trekken we verder naar het Noorden langs de kust richting Stockholm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten